היצרות מסתם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

30/01/2021 | 11:10 | מאת: א

שלום, בן 80 יש לו היצרות קשה של מסתם אאורטלי ואמרו לו לעשות החלפת מסתם. בנוסף סובל מהפרעה רסטרקטיבית קלה. רק עכשיו הופיעו לו תסמינים שכוללים קוצר נשימה במאמץ, אבל זה נשמע כמו צפצופים ולא כמו שהבן אדם נושם מהר. האם הצפצופים גם יכולים להתאים לקוצר נשימה שקשור למסתם? או שזה תסמין של מחלת ריאות? תפקודי הריאות נשארו דומים

קוצר נשימה בהחלט יכול להיות קשור להיצרות הקשה של המסתם, ציפצופים זה יותר סימפטום של בעיה בריאות. כדאי שיבדק ע"י קרדיולוג שיתרשם אם הבעיה הנשימתית קשורה למסתם או לריאות ועל פי זה ימליץ על המשך הטיפול.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים