נטילת אספירין במינון נמוך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

16/01/2021 | 23:23 | מאת: דינה

ערב טוב אני דינה בת 37, נשואה ללא ילדים רציתי לדעת האם נטילת אספירין במינון נמוך 75 מל יום כן יום לא זהה לנטילת אספירין בנטילה יומית רצופה מבחינת השפעתו במידה ואני רוצה להפסיק את השימוש ל5 ימים לשם עקירת שן או להזרקת בוטוקס האם זה מסוכן ויכול לגרום לי לאירוע מוחי או התקף לב ? הסיבה שאני נוטלת את האספירין בהמלצת נירולוג למניעת אירוע מוחי כי יש לי מום מולד בלב קראתי שהפסקת האספירין בבת אחת ואילו לצמיתות מעלה את הסיכוי להתקף לב וגם אירוע מוחי ב40 אחוז האם זה נכון ? האם יש משהו זהה לאספירין שפחות מזיק לקיבה ? מתי אתה ממליץ ליטול את האספירין בשעות היום ? קראתי שבלילה יעילותו טובה יותר האם זה נכון ? תודה דוקטור על תשובות דינה

שאלת רק חמש שאלות - אנסה לענות על כולן אין סכנה בהפסקת האספירין לחמישה ימים 40% ממש לא נכון. הפזקת אספירין מסוכנת במצבים אחרים לא במקרה שלך כדור כמו אספירין שלא פוגע בקיבה נקרא פלביקס אספירין ניתן לקחת בכל שעה רצוי לא על בטן ריקה היעילות לא טובה יותר בלילה

18/01/2021 | 12:01 | מאת: דינה

שלום דוקטור תודה על הסבלנות לכל השאלות והמענה כמובן לגבי השאלה האם נטילה של האספירין יום כן יום לא פוגעת בהשפעתו ? תודה רבה לך מדינה

לנטילת אספירין יום כן יום לא יש ירידה בהשפעתו על הטרומבוציטים

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים