זריקה נגד כולסטרול? האם ניתן לקבל?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

22/12/2020 | 21:37 | מאת: מיכל

שלום, יש יש לי LDL כולסטרול וטריגליצרידים גבוהים. יש לי היסטוריה משפחתית של דום לב ותנגודת לאינסולין,וכולסטרול גנטי... יש לי גם בקע סרעפתי וריפלוקס חמור, וכל סטטין שניסיתי גרם לי להחמרה קשה בריפלוקס שגורמת להחמרה באסתמה, וחלק גם לכאבי שרירים קשים. האם ישנו טיפול בזריקה נגד כולסטרול שנמצא בסל או שהוא לא בעלות גבוהה? והאם מזריקים לבד בבית? תודה מראש

בהחלט יש. זריקות נוגדן ל PCSK9 בשם פרלואנט או רפאטה. הזריקות ניתנות פעם בשבועיים. הן מאושרות בסל למטופלים עם כולסטרול גבוה שלא סבלו טיפול בסטטין.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים