בדיקת אקו לב רגילה עם פתולגיה של המסתם המיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

22/11/2020 | 22:54 | מאת: שלמה

בן 69 עם פעימות מוקדמות.FE מעורך 60% חדרי הלב בגודל תקין LA =41.לחץ מילוי חדר שמאל תקין.עליה ימנית תקינה מסתם מיטרלי-התעבות קלה של עלי המסתם חשד ל FLAIL POSTERIOR LEAFLET אי ספיקה קלה-בינונית GET מרכזי BLUNTING של הזרימה הסיסטולית בוריד הריאה הימנית. שאלתי -האם במצב זה של המסתם יש צורך בטיפול מיידי או שמעקב יספיק.והאם אפשר להעריך מהנסיון על זמן החמרת מצב המסתם בעתיד ? בצודה מראש

כרגע מעקב בלבד, התפתחות אי ספיקה קשה של המסתם יכולה לקחת גם שנים

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים