דופק נמוך במנוחה....

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

15/11/2020 | 16:27 | מאת: שלומי

יש לי דופק נמוך סביב ה40+- במנוחה. בדיקות קרדיולוגיות שללו בעיה לבבית. השאלה אם יכולים להיות סיכונים נוכחיים/עתידיים עקב הדופק הנמוך כי זה נמוך מהנורמה? לציין בן 30 לא עוסק בספורט בריא בדכ כלל

אם הדופק עולה במאמץ - אין סכנה

21/11/2020 | 23:44 | מאת: שלומי

היי דוקטור תודה על התשובה המהירה! דופק שמתחת ל60 במנוחה נחשב לא תקין כי הנורמה זה 60+ ממה זה נובע הדופק הנמוך אם כל הבדיקות תקינות?

דופק נמוך משישים גם דופק 50 ואפילו 45 יכול להיות תקין והוא אופייני יותר לספורטאים. במידה והדופק מאד נמוך מעבר לערכים הנ"ל הדבר מצביא על מחלה של הסינוס שהוא המקור ליצירת הקצב בלב.

22/11/2020 | 19:49 | מאת: שלומי

אז אצלי זה יורד מתחת ל40 מידי פעם לרב נמוך באיזור של 50 וע''פ הבדיקות הכל תקין?אז יש לי מחלה של הסינוס? מה עושים עם זה?

אם אין סימפטומים של התעלפות לא עושים כלום - עוקבים

24/11/2020 | 12:00 | מאת: שלומי

עייפות קבועה גם לאחר שינה של 10 שעות לא סיבה לעשות משהו? (בדיקת שינה תקינה)

נראה לי שמיצינו .

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים