שאלה על סחרחורת - האם יש קשר ללב/קרוטידים?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

03/11/2020 | 17:05 | מאת: יעל

שלום, שאלתי פה בחודש יולי אוגוסט על אימי... עשתה הולטר בדיקות דם יצא תקין. גם לכאורה האקו לב. בקשת שנבקש הפניה לקרדיולוג אבל הרופא לא הפנה. ובגלל הקורונה הגיל 81 זה דעך ואימי גם לא ששה להיבדק זה היה חודש שאפילו הזמנתי אמבלונס כי היה קשה לה לנשום והחליטו לפנות לבי"ח אבל לא מצאו כלום.. היו לה דפיקות חזקות וקושי נשימתי כעת יש לה סחרחורת גם אז זה התחיל כך. רופא אגג לא מצא כלום. הרופא משפחה אז נתן לה כדור היסטדין היום לקחה אך הסחרחורת לא עוברת. האם יש קשר בין סחרחורת לכלי דם שמוליכים דם ללב הקרודיטים? והאם יכול להיות בעיות נשימה ודפיקות לב חזקות בגלל זה? תודה

03/11/2020 | 17:10 | מאת: יעל

התכוונתי כלי דם שיוצאים מהלב למוח- קרוטידים. יצא לה באקו שיש קצת בעיה במסתמים אבל אמרנו שזה תקין לגילה.דם חוזר וקצת הסתיידות..

הקרוטידים אינם כלי דם שמוליכים דם ללב אלא למח. לרב גם אם יש שם בעיה זה לא עושה סחרחורת זה גם לא עושה לא דפיקות לב ולא קוצר נשימה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים