tricuspid valve with two leaflets

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

11/09/2020 | 12:29 | מאת: בר

לאבי ולסבי יש טריקספיד עם שני עלונים במקום שלושה. רציתי לדעת האם יש לזה השפעה על תפקוד הלב ועל תמותה? ניסיתי לבדוק זאת בספרות אך אני מוצאת מידע רק בנושא Bicuspid aortic valve אך במקרה של אבי וסבי מדובר על המסתם בין עליה לחדר ימין.

לשני עלים במסתם הטריקוספידלי יש קודם השפעה על תפקוד המסתם, דלף או היצרות, פגיעה בתפקוד המסתם יכולה גם לפגע בתפקוד הלב בעיקר הימני ,אבל לדבר על השפעה ישירה על תמותה זה קצת רחוק מדי.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים