טיפול בצריבה בצינטור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

17/08/2020 | 23:52 | מאת: יורם

שאלה, האם ניתן לרפא ולפתור בעיית פעימות מוקדמות ממקור עלייתי או ממקור חדרי, על ידיי צריבה בצינטור? אם כן, מה אחוזי ההצלחה? האם נין לרפא ולהפסיק בעיית ריפרוף עלייתי, על ידיי צריבה בצינטור? ובאם כן מהם אחוזי ההצלחה? באם בצריבה מתאימה לבעיות הנ'ל, האם אחריה, אפשר לוותר על תרופות כמו קרדילוג או טמבוקור? הן הופכות למיותרות אחרי צריבה?

ניתן לבצע צריבה הן של פעימות מוקדמות חדריות ועל חדריות והן צריבה של רפרוף פרוזדורים. במידה והצריבה מצליחה לרב אין צורך בטיפול תרופתי אחוזי ההצלחה ברפרוף פרוזדורים מאד גבוהים ,תלוי כמובן בנסיון של המבצע אחוזי ההצלחה של הפעימות המוקדמות מאד תלוי באם מדובר במוקד אחד או יותר ובעיקר במיקום של המוקד האם בפרוזדור או בחדר והאם בצד ימין או בצד שמאל. אחוזי הצלחה מדוייקים צריך לבקש מהאלקטרופיזיולוג שעושה את הפעולה. .

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים