דליפה של המסתם האאורטלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

22/06/2020 | 21:57 | מאת: ניר

שלום ד"ר, אני בן 35, אובחנתי לפני עשר שנים כסובל מדליפה מינימלית של המסתם האאורטלי(AORTIC REGURGITATION), במעקב למעלה מ10 שנים ללא שינוי. ברור לי שכיום המצב אינו מסוכן כלל ולא מצריך כל טיפול מלבד מעקב אחד לכמה שנים. ובכל זאת מתוך סקרנות ומחשבה על העתיד, ממחקר קליל שעשיתי באינטרנט באתרים מהימנים הבנתי שהמחלה נוטה להחמיר עם השנים אט אט...עד בדר"כ לצורך בניתוח להחלפת המסתם. 2 שאלות: 1. האם המחלה תמיד נוטה להחמיר או רק בחלק מהמקרים, מה הסטטיסטיקה? 2. האם מהידע והניסיון שלך ניתן להגיע עם הבעיה הנ"ל לתוחלת חיים ממוצעת כמו יתר האוכלוסייה או שהתוחלת נמוכה \נמוכה משמעותית מהממוצע? תודה רבה(:

1.תלוי במבנה המסתם אם המסתם לא תקין צפויה החמרה עם השנים 2.ניתן בהחלט להגיע לתוחלת חיים רגילה לגמרי

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים