בדיקות דם כלליות ומצב הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

21/05/2020 | 23:03 | מאת: אביתר

שלום שבן אדם חש בבעיות לב וניגש לבדיקות תמיד הוא נשלח לבדיקות דם מעבר לבדיקות נוספות מה בדיקות הדם יכולות לתת מידע על הלב ? מעבר לטרופונין שאני יודע שזה קשור ללב אבל האם שאר הערכים שבודקים בבדיקת דם מביאה מידע על הלב ? כי בודקים המון ערכים בבדיקות דם אז בשאר הבדיקות דם בודקים יש עוד פרמטרים שקשורים ללב ?

בעקיפין הכל קשור למשל רמת שומנים סדם - השומן הוא גורם סכון.רמת סוכר כנ"ל. אלקטרוליטים בדם - חוסר אשלגן למשל יכל לגרם להפרעות קצב. ועוד.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים