סיכום אקו לב צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

10/10/2019 | 15:33 | מאת: שרה

שלום אני בת 80 מבקשת לדעת לפי הכתוב באקו לב, האם יש דחיפות בביצוע צינתור? והאם חייבים צינתור? סיכום אקו לב: חדר שמאלי בגודל תקין והתכווצותו הגלובלית והאיזורית שמורה. חדר ימיני בגודל והתכווצות תקינה. מסתם אורטלי מסוייד עם היצרות קשה ודלף קל. אנולוס מיטרלי מסויד מאד עם מפל בינוני על המסתם ודלף קל. אי ספיקה טריקוספידלית קלה. עדות ליתר לחץ דם ריאתי קל. הגדלה של העלייה השמאלית . אודה לתשובתכם. שרה

היצרות אאורטלית קשה מצריכה טיפול, תלוי כמובן אם היא מלווה בסימפטומים כמו כאב בחזה קוצר נשימה או התעלפות. על פי התלונות נקבעת הדחיפות לצינתור.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים