קוצר נשימה - בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

07/07/2019 | 14:51 | מאת: אסף

שלום דר ' אליאן, בן 41 פעיל ספורטיבית. ביצעתי לפני מספר שבועות אקו לב. הבדיקה היתה תקינה לחלוטין למעט עליה שמאלית מורחבת באופן קל (25 סמר, 40 ממ). לחץ הדם שלי תקין (100 על 70). בחודשים האחרונים יש לי קוצר נשימה קל במנוחה ובמאמץ. מפהק הרבה על מנת להשלים נשימה. כמו כן יש לי סחרחורות ממעבר מישיבה לעמידה. האם יש קשר לעלייה המורחבת? כמו כן אציין שלפני כחצי שנה ביצעתי אקו לב (במסגרת מאמץ) ולא היה ממצא של עלייה מורחבת. אודה להתייחסותך...

אין להערכתי כל קשר לעליה המעט מורחבת.לא תמיד המדידה באקו הינה מדוייקת בכל מקרה הממצא גבולי ולא קשור לתלונות שהזכרת

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים