אק"ג תרשימים מניסיונך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

27/06/2019 | 00:54 | מאת: איציק

שלום הרבה פעמים אני קורא ושומע שאק"ג יכול ליהות תקין ויש התקף היצרות עורקים ועוד. או למשל שהאק"ג מראה עיבוי ועוד דברים בלב ואז שעושים בדיקות לב אחרות אז האק"ג לא דייק ומה שהאק"ג יצא לא היה נכון. או שברוב המקרים האק"ג תמיד תקין. שאלתי אליך כקרדיולוג שאני מניח ראה הרבה תרשימי אק"ג יצא לך לראות אק"ג שבפועל באמת לא יצא תקין בתרשים שלו ואז גם בבדיקות משלימות אחרות יצא שהאק"ג היה נכון הפענוח שלו? יצא לך לראות תרשימי אק"ג שבאמת היו נכונים ולא מטעים? כי בהרבה מקרים יש בו אי דיוקים כבדיקה שהיא ממש בדיקה ראשונית שיש דופק מהיר כאב בחזה ועוד.. כי זה בדיקה תמיד ראשונה שעושים בבית חולים קופת חולים או באלו שאנשים מנויים אליהם מהבית בדיקה כקו ראשון

האק"ג היא בדיקה מצויינת ומדוייקת רק שצריך לזכור שלא כל בעיה לבבית באה תמיד לידי ביטוי באק"ג. למשל כאב בחזה שמקורו בלב יכול לקרות גם כשבאק"ג אין סמנים .לכן צריך להתייחס לאק"ג כבדיקה בשילוב התלונות של החולה, הבדיקה הגופנית שלו ועוד.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים