Calcific severe. Aortic valveבן 93.5

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

05/04/2019 | 18:05 | מאת: דנה

דוקטור שלום רב, אני מאוד מודאגת לאחר תוצאות אקו דופלר של אבא שלי בן 93.5. במהלך השנים עבר בדיקות לב ביוזמתי רק בגלל הגיל המתקדם ,ותמיד ידענו שהכל תקין ואפילו רק לפני כשנה וקצת קרדיולוג נדהם מתקינות הלב בגיל שלו. ממצאים של היום: Aortic valve calcific severe as Doppler aortic valve Peak vel 420 Peak PG 70 Mean PG 50 מדדים אחרים Mitral vslve mild MR Left ventricule LVH normal contraction Rihgt ventr Normal Inferior vena cava Normal Pericardial effusion No בדקתי בדיקןת מלפני 5 שנים וראיתי שגם שם רשום aortic valve midle אבא מתנשף בעת מעמץ ומתעייף ,אין לו מחלות אחרות ככל הידוע. מה עושים עכשין? האם בטוח צריך צנטור או ניתוח או ניתן לתת לו טיפול תרופתי ומעקב ? האם הוא בסכנת חיים אם לא מטפלים מיידית ? המון תודה וסליחה על המייל הערוך..

לאבא על פי האקו היצרות קשה של המסתם האאורטלי ! אם אבא מתנשף ומתעייף במאמץ קיימת אינדיקציה להשתיל מסתם אאורטלי בצינתור. היצרות אאורטלית קשה היא בהחלט "סכנת חיים" בכל גיל.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים