צניחת st בבדיקת מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

08/03/2019 | 22:15 | מאת: נירית

בבדיקת מאמץ נמדדו צניחות st 2.5 מ"מ במספר לידים. מה זה אומר?

צניחות ST של 2.5 מ"מ הם ממצא לא תקין בבדיקת מאמץ. לרב זה ביטוי ל"אסכמיה" - ירידה באספקת דם וחמצן לשריר הלב.

10/03/2019 | 10:59 | מאת: נירית

תודה רבה על תשובתך. ברצוני לציין שאני מרגישה מצויין, רק במאמץ מסוייםהיו הירידות. איךניתן לטפל בתופעה? תודה מראש.

זו לא תופעה, צניחות ה ST מבטאות בעיה שנקראת "אסכמיה" שאותה צריך לאבחן ואז לטפל. יש גם מקרים בודדים שצניחות ST הם מה שנקרא "ממצא שגוי חיובי" שלא עומדת מאחוריו בעיה של אסכמיה. איך מאבחנים? ממשיכים לבדיקה יותר רגישה כמו אקו במאמץ,מיפוי או צינתור

10/03/2019 | 13:00 | מאת: נירית

תודה רבה לך.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים