שאלה לגבי אבחון ...........

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

28/02/2019 | 11:03 | מאת: חיים

שלום לך רציתי לדעת איך מאבחנים בעיות של הסינוס הטבעי? האם רואים באק״ג או כל בדיקה אחרת את התפקוד הלקוי בכל רמה של חולי? אם יש sinus arrest או חסימה יכול להיות שזה כמו הפרעת קצב שמופיעה באופן נדיר וצריך לתפוס את זה? או שיש אבחון מסויים לחולי גם בלי שזה יקרה באותו הרגע בזמן הרישום .. תודה מראש!

אבחון של מחלת הסינוס יכול להיעשות 1. באק"ג 2.בבדיקת הולטר שזה אק"ג של 24 שעות 3.בבדיקה אלקטרופיזיולוגית - בדיקה חודרנית של מערכת ההולכה של הלב

28/02/2019 | 12:26 | מאת: חיים

נשאר לי ספק אשמח אם תסיר לי אותו , ביתר דיוק השאלה שלי היא כזאת : האם כשיש חולי בסינוס שגורם להפרעה בודדת מידי פעם אפשר לגלות אותו רק אם תפסנו את ההפרעה הבודדת או שכח אחת מהבדיקות שרשמת תראה חולי גם בלי לתפוס את ההפרעה. תודה מראש.

האבחון יכול להיעשות ברישום אק"ג או הולטר רק בזמן שההפרעה קורית בבדיקה אלקטרופיזיולוגית אפשר לבדק את תפקוד הסינוס באופן כללי ללא קשר להפרעה רגעית

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים