סטטוסקופ.............

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

06/02/2019 | 15:41 | מאת: מוטי

דוקטור לגביי מכשיר הסטטוסקופ מה נותן לכם קרדיולוגים בפרט ורופאים בכלל המכשיר הזה כי תמיד שיצא לי ליהות בבדיקות יש תקטע שהם רושמים בסיכום בדיקה גופנית תסיכום שלהם אחרי שהם בודקים אם המכשיר הזה תחת נושא בדיקה גופנית, מה אפשר ללמוד על הלב ולקבוע דרך המכשיר הזה על הלב ? מה אפשר להסיק מזה ? (איזה תמונת מצב? מעבר לבדיקות האחרות אני מתכוון של הלב...), מה הסטטוסקופ נותן איזה מידע? והאם דרך שמיעה אפשר להסיק שהלב בסדר ?

הסטטוסקופ נועד להאזין לקולות הלב ,ניתן לשמע איתו "רעשים" מעל הלב מה שנקרא אוושה, על פי האוושה ניתן לחשוד בבעיות במסתמי הלב כמו דלף או היצרות. יש עוד דברים - תכתב "סטטוסקופ " בגוגל ותקרא על השאר...

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים