טמפונדה לבבית שאלה.....

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

24/12/2018 | 10:38 | מאת: אלינור

שלום רב. מבקשת מאד להבין, האם בטמפונדה יש בעיה במילוי בדיאסטולה גם בלב ימין או רק בלב שמאל?כלומר האם יש שלב שימין מתמלא תקין ורק מתקשה לשלוח לשמאל? או שיש בעיה במילוי של שניהם תמיד? אודה לתשובה ברורה ככל שאפשר. ............................................................

בטמפונדה יש לרב נוזל סביב כל הלב וההפרעה במילוי הינה לשני החדרים. מאחר וחדר ימין עובד בלחצי דם נמוכים ( מערכת ורידית ) הוא יותר מושפע כשהוא לא יכול להתמלא. אבל היות ומערכת הדם הינה מערכת סגורה זה מיד משפיע גם על חדר שמאל,מוריד את תפוקת הלב..וכו...

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים