האם פעימה מוקדמת גורמת לחנק ולצורך להשתעל?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

16/10/2018 | 23:44 | מאת: אורלי

שלום רב .. שמי אורלי ואני קרוב ל10 שנים סובלת מחרדות ומהיפוכונדריה על בסיס יומיומי שעתי אם אפשר לומר. לא נכנס כרגע לאם טיפלתי או לא כי זה יצריך שיח של שעות .. אבל בגדול בחודש האחרון יש לי הרבה פעימות מוקדמות והן גורמות לי לחנק ולבהלה מטורפת שגוררות אחריהן רעידות בגוף וזטרס שמא זה יקרה שוב... ממש תחושה של חנק שגורם לי להשתעל לכמה שניות וממש לא לנשום. להרגיש שאני עומדת למות כל שנייה. האם זה טבעי? כי אני שומעת על תחושה שהלב מפסיק לפעום לרגע אבל לא שמעתי על תחושת חנק. אשמח לדעת איך זה עובד הדבר הזה? תודה מראש

פעימות מוקדמות יכולות בהחלט לגרם להרגשה של צורך להשתעל, לעיתים גם להרגשה של חנק למספר שניות. בגדול הטיפול צריך להיות לא בפעימה המוקדמת אלא בסיבה - החרדה. וזה מעגל קסמים.

18/10/2018 | 00:18 | מאת: אורלי

העניין הוא שכל מקום שאני קוראת בו על פעימות מוקדמות או שואלת .. אנשים לא מבינים על איזה חנק אני מדברת ... והחנק אצלי הוא הדבר המיידי שקורה תוך כדי התופעה הזו שהלב קופץ בה. וחלק מאנשים אמרו שבשלב מאוחר יותר צריכים להתחיל ליטול כדור כזה או אחר. חלק אמרו שזה ץקף אותם כמה כאלו רצוף ואותי תקפו שתי פעימות רצופות וזה היה נראה לי נצח .. האפ באמת אין סיכון ממשי מזה או שמא אין סיכון שיתפתחו מזה דברים ממשיים. ואיל אני באמת יודעת שזה זה .. אם כל מי שמדבר על זה לא מבין על איזה חנק אני מדברת

הנקודה החשובה היא שפעימות מוקדמות אינן מסוכנות.זה שפעימה מוקדמת יכולה לגרום צורך להשתעל או הרגשה של חנק או כל תופעה אחרת - זה מאד אינדיבידואלי ואני מציע להתעניין כמה שפחות איך זה אצל האחרים.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים