פענוח בדיקת אקו לב רקע פריקרדיטיס כרוני

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

14/10/2018 | 09:43 | מאת: dcs

בעל עבר של פריקרדיטיס כרוני אגרסיבי. שנתיים של שקט יחסי בשל טיפול בתרופה ביולוגי. בזמן האחרון סימפטומים חוזרים. לאור הרקע בפריקרדיטיס. אשמח לדעת מה אומרת הבדיקה : LEFT VENTRICULAR FUNCTION - NORMAL (EF 60-70%) RIGHT VENTRICULAR SYST. FUNCTION - BORDERLINE MITRAL REGURGITATION - MINIMAL NO EVIDENCE OF VEGETATIONS

אי ספיקה מינימלית של המסתם המיטרלי - ממצא לא משמעותי התכווצות חדר ימין מוגדרת גבולית . לא מצויין נוזל בחלל הפריקארד שזה ממצא אופייני לפריקרדיטיס.

15/10/2018 | 15:44 | מאת: dcs

תודה רבה. מה המשמעות "התכווצות חדר ימין מוגדרת גבולית" האם יש דברים שצריך לתת דגש / בדיקות שכדאי לבצע ע"מ לשלול דברים נוספים ?

מי שפיענח את הבדיקה התרשם שההתכווצות של חדר ימין "לא לגמרי תקינה " - הוא הגדיר את ההתכווצות גבולית, לא הייתי מתרגש יותר מדי מה עוד שאין צורך ולא ניתן משהו לעשות פרט לחזור בעתיד על האקו ולהסתכל שוב בעיקר על ההתכווצות של חדר ימין.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים