תוצאות אקו לב לפני שנה והיום

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

14/08/2018 | 20:50 | מאת: רון

שלום רב, אבי עשה אקו לב לפני כשנה ולהלן תוצאות הבדיקה: *מסתם מיטרלי: אי ספיקה קלה עד בינונית *מסתם אאורטלי: תקין *מסתם טריקוספידלי: אי ספיקה מינימלית *מסתם פולומונרי: אי ספיקה מינימלית נאמר לו כי עליו לחזור על הבדיקה לאחר שנה. בוצעה בדיקה החודש ולהלן התוצאות (באנגלית): Normal left ventricilar and size and systolic function Normal right ventricilar and size and systolic function Mild left and right atrial dilatation Mild mitral valve regurgitation Trace tricuspid regurgitation, Tig=21 mmhg Normal size of IVC, with normal respiratory collapse האם סה"כ מדובר באבחנה דומה לשנה שעברה או שקיימת החמרה? מה הלאה..? להמשיך מעקב אקו של פעם בשנה?

ההבדל בין הבדיקות שבאקו לפני שנה הוערכה הדליפה של המסתם המיטרלי בדרגה קלה עד בינונית ואילו השנה ההערכה הינה של אי ספיקה קלה בלבד - וזה כמובן בשורה טובה. שימשיך את המעקב באקו חוזר בעוד שנה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים