מקרים של מוות בגיל צעיר מדום לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

02/05/2009 | 20:08 | מאת: 4

רציתי לשאול על מוות בגיל צעיר (עד 30) מדום לב כל פעם שאני קוראת או שומעת על מקרים כאלו אני שמה לב שרוב הנפטרים הם בנים ולא בנות...האם זה אכן יותר נפוץ בבנים צעירים מאשר בנות צעירות? בין אם מדובר שמישהו שהיה ידוע כחולה לב או במוות פתאומי ועוד שאלה האם קרדיומיופטיה יותר נפוצה בגברים מאשר נשים בגיל צעיר?

03/05/2009 | 11:46 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

מקרים רבים של מוות פתאומי בצעירים קורים במהלך של פעילות ספורטיבית. השכיחות בגברים היא פי 9 יותר מנשים, אך הדבר משקף גם שיעורי השתתפות שונים של גברים ונשים בפעילות ספורטיבית בכלל, ובסוגי ספורט ספציפיים בפרט. הקרדיומיופתיה השכיחה יותר בגיל הצעיר היא קרדיומיופתיה היפרטרופית. לא ידוע לי על הבדלים בין בנים לבנות בשכיחות של מחלה זו.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים