עזרה בהבנת תוצאות מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

21/06/2018 | 10:37 | מאת: משה

עזרה בהבנת בדיקת מיפוי לב.אני בן 60.בדיקת מאמץ צניחות st בv6-v4 avf3 2. ירידה קלה בפרפוזיה קיר תחתון.פרפוזיה לשאר קירות הלב תקינה

המיפוי מצביע על קיום אסכמיה לא גדולה ( ירידה באספקת דם-חמצן) לדופן התחתונה של החדר השמאלי.

21/06/2018 | 18:17 | מאת: משה

מה זה אומר אסכמיה לא גדולה לדופן התחתונה של החדר השמאלי.האם צריך להמשיך בברור רפואי .מה הסיכון ומה צריך להיות הטיפול

אף פעם לא הבנתי את האנשים שמבקשים יעוץ לטיפול באינטרנט ! אין מצב שאמליץ על טיפול בלי לראות אותך,לבדוק,אותך ,ולדעת עליך יותר משתי השורות שבשאלה. בתימצות - המיפוי מראה שבמאמץ חלק קטן משריר הלב לא מקבל דם . מה הסיבה , מה עושים עם זה - זה חייב להיות ביעוץ מסודר. כמובן שניתן להבין שמאחר וכמות האסכמיה איננה גדולה לא מדובר במשהו דרמטי המחייב ברור מהיום למחר.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים