על נטילת אספירין לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

04/06/2018 | 21:51 | מאת: מיכאל

שלום רב, אבא שלי (72), נוטל קלופידוג'ל במינון 75 גרם. לאחרונה נוצרה לו בעיה של גיד תפוס בכף היד, ונשקלת האפשרות לניתוח כדי לשחררו. עליו להפסיק את נטילת התרופה למשך שבוע לפני הניתוח. השאלה שלי היא : מהם הסיכונים שיש לקחת בחשבון, במידה והוא מפסיק את נטילת התרופה קלופידוג'ל למשך שבוע ? בתודה ובברכה, מיכאל.

04/06/2018 | 21:57 | מאת: מיכאל מרום

תיקון : שם התרופה הוא Clopidogrel.

אם תומר לי מה האינדיקציה שבגללה אבא נוטל קלופידוגרל ( פלביקס ) אומר לך מה הסיכון בהפסקתו לפני ניתוח

05/06/2018 | 14:53 | מאת: מיכאל

אבא שלי לוקח את התרופה לשם דילול הדם, שכן יש לו מחלת לב כלילית, לאחר שהיה לו בעבר התקף לב. כמו כן, הוא סובל מאי ספיקת לב (EF~35%). בתודה, מיכאל.

ניתוחים רבים מבוצעים כיום על אספירין או פלביקס. כל הפסקה של מדלל דם אצל חולה קרדיאלי כרוחה בסיכון מסוים. מומלץ להתיעץ עם הרופא המנתח אם ניתן לבצע את הניתוח ללא הפסקת פלביקס.במידה ולא ניתן בגלל סכנה של דימום ניתן להפסיק את הכדור 5-7 ימים לפני הניתוח עם סיכון קטן מאד להתרחשות ארוע לבבי בתקופה זו.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים