כאבים ביד שמאל................

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

19/05/2018 | 00:27 | מאת: אלין

שלום אני בת 35 ללא מחלות רקע ולוקחת אומפרדקס באופן קבוע בגלל בעיית צרבות. בשנה האחרונה אני מעשנת קנביס באופן קבוע. לפני שבועיים הפסקתי לעשן סיגריות אחרי 18 שנים והתחלתי לעשן סיגריה אלקטרונית. לפני שלושה חודשים היו לי כאבים בחזה שמאל הייתי במיון ועשו לי א.ק.ג ,צילום חזה ובדיקות דם כלליות והכל יצא תקין. בשלושה ימים האחרונים שוב יש לי כאבים אבל הפעם יותר ביד שמאל וממש מעט בחזה.(הכאב ביד שמאל ממוקם בין הכתף למרפק באמצע והוא כמו כאב של שריר מכווץ הכאב מתחזק ונחלש כל כמה שניות ולפעמים מרגיש כאילו העור שורף והיד מתעייפת מהר תחושה נורא מציקה) חשוב לציין שאמא שלי עברה ניתוח להחלפת מסתם אאורטלי ואחיה גם סובל מבעיות לב (יש לו 5 קפיצים כדי למנוע קריש דם) ואבא שלה נפטר בגלל בעיות לב. בקיצור תורשתי . עוד חשוב לציין שבשנתיים האחרונות היו לי מצבים של חרדות. השאלה היא איך יודעים שהכאב הוא פסיכוסומטי או שהוא מאותת לרוץ לבית חולים? והאם יכול להיות שהיו בדיקות תקינות לפני 3 חודשים ועכשיו יש בעיה אמיתית? תודה רבה מראש

19/05/2018 | 00:33 | מאת: אלין

וחשוב מאוד לציין שיש לי עודף משקל של בערך 40 קילו

לא תמיד קל לאבחן בין כאב תעוקתי שמקורו בלב לסתם כאב בחזה. הכאב שתארת מאד לא אופייני לבעיה בלב ונשמע כאב ממקור שריר-שלד... אשה,בת 35,עם עודף משקל ,חרדות וכאב לא אופייני לא צריכה למהר לרוץ לחדר מיון .

20/05/2018 | 19:39 | מאת: אלין

בדיוק בגלל הגיל המשקל והחרדות שהיו לי בשנתיים האחרונות העדפתי לשאול רופא מומחה לפני שאני "רצה" למיון ,כדי לדעת אם יש דרך לדעת מתי כן זה מצב שמסכן חיים או לא. ואם לא אז מה כן יכול להיות הכ4ב הזה, תודה רבה

הכאב יכול להיות מכמה סיבות אבל בלי לבדק אותך ברור שלא ניתן לקבע ממה. כפי שאמרתי ק"ל לא מהלב...

20/05/2018 | 23:27 | מאת: אלין

אוקיי תודה רבה לך

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים