בדיקה אקוקרדיוגרפית, בקשה להסבר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

14/05/2018 | 12:41 | מאת: מאירסון49

בבדיקה אקוקרדיוגרפית האבחנות היו: • Preserved global systolic LV function. • Mild LVH. • No hemodynamically significant valvular lesion was found • Dilated LA. • Mild dilatation of ascending aorta אני בו 69, מה משמעות האבחנות?

בלי להכיר אותך ואת הרקע הרפואי ניתן להתייחס רק באופן כללי לממצאים - יש לך שריר לב מעט מעובה (האם בגלל יתר לחץ דם ? ) פרוזדור שמאלי מעט מורחב ( יתר לחץ דם ? ) והרחבה קלה של אבי העורקים - יכול גם להיות משני ליתר לחץ דם. הממצאים סה"כ קלים וחשוב להבין מה הרקע כדי לא לגרום להם להחמיר בעתיד.

15/05/2018 | 10:54 | מאת: מאירסון49

תודה על התשובה. אכן אני מטופל מזה כ-30 שנה בלחץ דם גבוה. למרות התרופות, אני לא מגיע ללחצים אופטימליים.

תאזן את לחץ הדם והכל יהיה בסדר

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים