פיענוח אקו ודופלר הערכת תיפקוד סטטולי של חדר שמאל.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

10/05/2018 | 18:04 | מאת: ורדה

שלום ד"ר בעלי מתלונן על עייפות גדולה מאוד בהרבה פעילות פשוטות במשך היום.נשלח לבדיקת אקו תחילת תשובת האקו נראה שהמימדים בנורמה. הדופלר mitral volve aortic valve שניהם minimal incompetence tricuspid valva minimal incompetence tl gradient 24 mmhg pulmonic valve minimal incompetence הוא מועמד לצינתור. הצנתור והסטנד יפתור את הבעיה? מחכה לתשובתך

האקו סה"כ תקין איננו סיבה לעייפות לא יודע מה הסיבה לצינתור ,אבל אם בצינתור תהיה מחלה בעורקים ( היצרויות ) שיעברו טיפול ( עם תומך למשל ) זה יכול להשפיע לטובה גם על העייפות.

10/05/2018 | 21:08 | מאת: ורדה

שלום ד"ר תודה רבה הצינתור הוא בעקבות המיפוי שמראה שנמצא פגם במילוי בינוני צדדי תחתון הפיך באופן חלקי, תומך באיסכמיה או איסכמיה בנוכחות אוטם ישן. אולי זה גורם לו לעייפות גדולה. מחכה לתגובתך ורדה

ואני מחכה לתוצאות הצינתור... אם בצינתור כאמור תימצא היצרות בעורק שמספק דם לאיזור שנראה "סובל" במיפוי ( בדופן התחתונה-צדדית ) של חדר שמאל היצרות שתצדיק-תצריך טיפול ( הרחבה עם תומך ) - יתכן ולאחר הטיפול יהיה שיפור גם בעייפות.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים