דופק מואץ בהריון שבוע 28

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

24/04/2018 | 20:28 | מאת: עדי

שלום, אני בשבוע 28 בהריון , בת 38.5. חווה תופעות של דופק מואץ ופלפיטציות משבוע 20 וזה רק הולך ומתגבר.אקג ואקו לב תקינים. דופק במנוחה 100. קשה לי מאד לישון בלילה ולהירגע עם כל הבומים האלה .אני יודעת שזו תופעה שכיחה בהריון אבל האם תתכן פגיעה בלב בשל ההריון? האם יש עוד בדיקה שלא עשיתי?

דופק מואץ בהריון הוא תגובה פיזיולוגית תקינה ,בערכים שתיארת אין שום סכנה לפגיעה בתפקוד הלב אם עשית גם אקו שהיה תקין ובדיקות הדם שלך בסדר ( אין אנמיה משמעותית ותפקוד בלוטת התריס תקין ) - אין צורך בבדיקות נוספות.

26/04/2018 | 09:21 | מאת: עדי

תודה על תשובתך. ניסיתי לקחת לוריוון לפני השינה ( רבע כדור) וזה ממש משקיט את הדפיקות החזקות. מה זה אומר ? והאם זה בסדר לקחת בהריון רבע כדור לפני השינה? תודה

26/04/2018 | 09:34 | מאת: עדי

ושאלה נוספת - מדוע בשכיבה על צד שמאל הדופק מתגבר ? האם זה דבר ידוע וזה תקין ?

עיקר הבעייתיות עם לוריון (LORAZEPAM) קשורה במתן סמוך למועד הלידה, אז בגלל ההשפעות על מע' העצבים הוא עלול לגרום לילודים להיות ישנוניים, היפוטוניים (כלומר טונוס שרירים נמוך), והם ביטוי להשפעות שחולפות כאשר הוא מתפרק ומתפנה מהגוף. מומים אנטומיים, לעניות דעתי היא לא הבעיה עם קבוצת תרופות אלה (בנזודיאזפינים) (אם כי תוארו מס' מיקרים של מומים של מע' העיכול). ממליץ לבדוק לגבי המלצות עדכניות, באחד המרכזים הטרטולוגיים שקיימים במספר בי"ח בארץ (באסף הרופא - ההריופון). התופעה של דופק מואץ בשכיבה על צד מסויים בעיקר בהריון הינה תופעה ידועה ולא בעייתית

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים