קרדיומיאופתיה היפרטרופית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

17/04/2018 | 23:22 | מאת: טליה

דר אליאן שלום רב אימי בת 69. לפני כתשע שנים אובחנה כסובלת מקרדיומיאופתיה היפרטרופית שאני מבינה שהיא גנטית. לפני כארבע שנים עברתי אקו לב שיצא תקין. אני בת 45 כיום. האם עליי לעבור אקו לב כל מספר שנים על מנת לבדוק אם גם אני סובלת מאותה מחלה? כמו כן, כיום למעט תרופה אותה היא מקבלת למיעוט סימפטומים, אין מענה למחלה. האם ידוע לך אם יש משהו נוסף לטפל בלב? בתודה טליה

לא כל קרדיומיופטיה היפרטרופית היא גנטית , יכולה להיות היפרטרופיה של השריר בגלל יתר לחץ דם או בעיה מסתמית. אם עברו ארבע שנים מהאקו שעשית תחזרי שוב על הבדיקה. בלי להכיר את אמא ומה בדיוק הממצאים באקו ברור שלא ניתן להמליץ על טיפול.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים