אקו לב- המשמעות?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

01/05/2009 | 20:31 | מאת: דניאל

שלום ותודה, אימי עברה אקו לב אשמח להבין יותר את משמעות הנכתב: good lv function susp. impaired relaxation mild asc ao dilatation כמו כן נרשם: הרחבה קלה של האאורטה העולה 40 ממ' גל A גבוה בזרימה המיטרלית. תודה.

03/05/2009 | 11:06 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום דניאל, הממצא העיקרי שמחייב התיחסות הוא ההרחבה הקלה של אב העורקים. יש מקום להשלים את בדיקת האקו בסקירת אולטרהסאונד של הבטן על מנת למדוד גם את החלק הבטני של האאורטה. למרות שמדובר בהרחבה קלה בלבד, מומלץ על מעקב אחת ל- 6 חודשים. יש לשמור על ערכי לחץ-הדם מאוזנים, וניתן לשקול גם טיפול תרופתי.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים