התרחבות חדר שמאלי בלב בזמן הריון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

13/03/2018 | 18:27 | מאת: חן

אני בשבוע 22 להריוני,במעקב אקו לב התגלה אצלי התרחבות של חדר שמאל בלב 57 מ"מ....אני סובלת לאחרונה מקוצר נשימה,ופעילות לב מהירות... הקרדיולוג שמטפל בי אומר שזה נורמלי. ראוי לציין שעברתי שתי הריונות עם מסתם ניטרלי דולף שכרגע נמצא תקין...האם זה נורמאלי??? אני חוששת כי מעולם לא היה לי דבר כזה. אפילו במאמץ הכי קטן אני בקוצר נשימה.

57 מ"מ של חדר שמאל זה אכן מעט מורחב, חשוב מה התפקוד של החדר השמאלי ומה קורה עם המסתם. אם תפקוד החדר תקין ואין דליפה של המסתם ההרחבה הקלה של החדר בשלב זה איננה משמעותית ואיננה הסיבה לקוצר נשימה במאמצים קטנים. כמובן שהרופא צריך לבדק אותך להאזין לריאותיך ולהמשיך לעקב בבדיקות אקו אחרי גודל ותפקוד החדר השמאלי.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים