לאיזה מכשיר ושיטת מדידה להאמין?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

03/03/2018 | 21:55 | מאת: יורם

למי להאמין: להולטר שהראה (באמצע שנת 2017) לחץ דם גבוה מהמותר: ממוצע בעת ערות 142/88, 62% מזמן הערות הסיסטולי מעל 140 מ"כ, או לממוצע 30 מדידות ע"י אחות במרפאת קו"ח (לאורך 2017): 131.5/81? להשואה נוספת, גם במספר שעות שישבתי במשרד עם הולטר רואים בהולטר ממוצע סיסטולי 145 בניגוד לממצא בעת מנוחה מרפאה. 1. האם נכון להתייחס לציוד במרפאה (מד לחץ דם Welch/Allyn על עמוד) כיותר אמין ממדידת הולטר? 2. האם אני צריך טיפול תרופתי לדעתך על פי ממצאים אלה, ועל סמך איזו מדידה? הערה: כדי לבדוק את אמינות מד לחץ הדם במרפאה של קו"ח השוויתי 25 מדידות רצופות שעשיתי בעצמי במכשיר זה ל 25 מדידות רצופות שעשיתי בעצמי אחרי יומיים במרפאת מקום העבודה והן נתנו תוצאות ממש זהות. לדעתי זה סימן שהציוד הנייח מדוייק.

איך אני יכול לשפוט למי להאמין ? שניהם אמורים להיות מכשירים אמינים. בשתי המדידות לחץ הדם גבולי לא מאד גבוה ולכן לא הייתי רץ לטפל.

04/03/2018 | 17:54 | מאת: יורם

ענית שאף שיטה לא יותר מדויקת. אבל אילו משתי שיטות המדידה עדיפה רעיונית: מדידות רבות במרפאה, בתנאי מעבדה מבוקרים, או אותו מספר מדידות בתנאים שונים, להבנתי לא מבוקרים, באמצעות ההולטר? אם לא היתה סיבה מיוחדת לעשות הולטר, היו בודאי מסתפקים בבדיקות במרפאה. אז מה הסיבה המיוחדת לעשות הולטר למרות שאף פעם לא נערך בתנאים אחידים ולכן אי אפשר להשוות בין פצינטים שונים על בסיס התוצאות כפי שאפשר להשוות בין פצינטים בתנאי מרפאה?

אני אישית מעדיף הולטר לחץ דם על פני מדידות בבית או במרפאה.

04/03/2018 | 22:27 | מאת: יורם

תודה. על כך גם שאלתי: מה הסיבה המיוחדת לעשות הולטר למרות התנאים הלא סטנדרטיים בהם נעשית המדידה איתו, בעוד שהם הרבה יותר קבועים ואחידים במרפאה (מנוחה בישיבה)?

הולטר לחץ דם של 24 שעות משקף את מה שקורה לאורך היממה כולל שלב השינה שלא נבדק במרפאה !

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים