שלום דוקטור, אודה מאוד לדעתך.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

22/02/2018 | 21:11 | מאת: אייל

אני בן 60 וללא מחלות רקע. ב-3 השבועות האחרונים החלטתי לבצע בדיקות ביתיות של ל"ד, (כ-20 עם ביום), ורק בכדי לדעת את מצב הל"ד שלי הכי טוב שאפשר באופן בדיקה ביתית. מסתבר שערכי לחץ הדם שלי תקינים לחלוטין ושהדופק במנוחה הוא כ-80, אלא שגיליתי שפעם בכמה ימים הדופק במנוחה קופץ לפתע ל-100, ושלאחר רבע שעה לערך חוזר לקצב הרגיל. האם לדעת אדוני יש צורך לבדוק העניין? אבקש לציין שבחלק מן המקרים של אותו דופק מהיר במנוחה אני מזהה זאת עוד לפני שאני בודק, כאשר אני חש ב"פרפור ורטט" באזור החזה ודפיקות לב חזקות מן הרגיל. מודה מראש לאדוני על דעתו, בברכה, אייל.

22/02/2018 | 21:21 | מאת: אייל - המשך להודעתי שלעיל.

שכחתי לציין שהתופעה שבה הדופק במנוחה מגיע ל-100, (וכאמור למשך רבע שעה), מתרחשת פעם בשבוע וחצי לערך.

בהחלט מצריך בדיקה, דופק 100 במנוחה איננו תקין

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים