פיענוח בדיקת מאמץ bruce

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

08/12/2017 | 20:38 | מאת: אבנר

אני בן 68 . לפני 17 שנה עברתי אירוע לבבי ומאז אני מטופל תרופתית ועובר בדיקת מאמץ מדי שנה. בבדיקה האחרונה: 12.8 METS בבדיקה שארכה 12.5 דקות. דופק 90% מהמירבי 137, לחץ דם 165/80. מבקש פיענוח הבדיקה. תודה

08/12/2017 | 22:41 | מאת: אבנר

ברצוני להוסיף שבבדיקה האחרונה, כמו בכל הקודמות נצפה ST הוריזונטלי 2 מ"מ. והרופא כתב " ייתכן והן מייצגות תוצאה חיובית כוזבת"

צניחת ST בבדיקת ארגומטריה יכולה להיות פתולוגית ומבטאת " אסכמיה לשריר הלב" בעיקר אם היא מופיעה עם כאב בזמן הבדיקה. אם שינויי ה ST מופיעים ללא כאב עדיין יתכן ומדובר ב"אסכמיה שקטה " כלומר שריר הלב סובל במאמץ אבל הנבדק לא מרגיש כאבים. האפשרות השלישית - מדובר בממצא "שגוי חיובי" שבו יש צניחות ST אין כאב אבל לא עומדת מאחורי זה אסכמיה אלא כך מתנהג האק"ג. כדי לאשר שמדובר בממצא שגוי חיובי יש לבצע בדיקה רגישה יותר כמו מיפוי או אקו במאמץ - אם גם שם יש צניחות ST אבל המיפוי או האקו תקינים - הממצא שגוי חיובי. יש לי הרגשה שעברת בעבר את המסלול הזה ולכן הרופא כתב "תוצאה חיובית כוזבת"

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים