תוצאות אקו האם יש כאן איזה בעיה שדורשת טיפול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

16/11/2017 | 18:16 | מאת: עדי

אני בת 56. רציתי להביא כאן תוצאות של אקו. אני אכתוב רק מה שלא היה תקין. אני חוזרת לרופא אבל הוא בחופש עד עוד שבוע. האם יש כאן משהו שדורש טיפול או מדאיג? בכל מקרה כמובן אחזור לרופא. מקטע פליטה מוערך של חדר שמאל גדול מ55 % חדר שמאל תקין בגודלו , דפנותיו בעובי תקיו התכווצותו הגלובלית והאזורית תקינה. בעקומת המילוי הדיאסטולי של חדר שמאל נמדדו הפרמטרים הבאים E=65 CM/SEC A=90 CM/SEC יחס E/A = 0.7 ממצאים אלו מתאימים לתפקוד דיאסטולי לקוי של חדר שמאל. מקטע פליטה מוערך של חדר שמאל גדול מ55 % עוד דבר, הודגם תפליט פריקרדיאלי קל קדמי עם פרברין. ללא משמעות המודינמית. בדופלר אין הפרעה משמעותית בזרימה על פני המסתמים (אי ספיקה מינימלית על פני המסתם המיטרלי ואי ספיקה קלה על פני המסתם הטריקוספידלי) הלחץ בעורק הריאה מוערך ב40 ממ"כ מעל העליה הימנית ממצא זה מתאים ליתר לחץ דם ריאתי קל - בינוני. מעבר לזה היה כתוב שהכל תקין ב"ה. אלו המדדים הנוספים שהיו אאורטה עולה 32 שורש האאורטה 29 פרוזדור שמאלי 29 קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה 23 קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 36 עובי המחיצה הבין חדרית פרוקסימלי 12 עובי דופן אחורית 7 מודה לך מאוד עדי.

קצרה היריעה להסביר כאן את כל הממצאים שאינם תקינים. בגדול - התכווצות הלב תקינה, ישנה בעיה בהרפייה ( מה שנקרא הפרעה דיאסטולית ) וכתוצאה מזה עולה לחץ הדם בריאות. ישנו גם נוזל סביב הלב בכמות קטנה וכנראה לא משמעותית. באשר לטיפול - זה כבר צריך לפנות לרופא שיבדק אותך ועם הממצאים של האקו יחליט אם צריך או לא טיפול.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים