אקו במאמץ אולי בעיתי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

15/11/2017 | 16:24 | מאת: משה

רצ"ב תוצאות האקו שעל פניו נראות לי אולי בעיתיות האם נכון? האם אני יכול להמשיך להתאמן בחדר כושר? ולשחות? גילי 74 ואני סכרתי במשך שנים רבות ומטופל באקספורג' וקסטרל דופק במנוחה 48 במשך שנים. אין תלונות מיוחדות והאם צריך איזשהו טיפול כרגע? ואיזה מעקב רצוי בעתיד.

מאד עד בלתי אפשרי לענות לך מאחר ולא צרפת את תוצאות הבדיקה...

16/11/2017 | 08:17 | מאת: משה

להלן התוצאות. LVEDd 48 ED posterio wall thickness 11 ED interventricular septum thickness 14 LA end diastolic diameter 36 AO root diameter 33 Ascending aorta diameter 34 Estimated LVEF 60 בנוסף נרשם: concentric left ventricular hypertrophy mormal LV chamber size normal LV systolic fununction left ventricular diastolic dysfunction mild mitral regurgitation (on stress echo no wall motion abnormalities (no ischemia האם ההפרעות שצוינו בהיפרטרופיה ובהרפיה של החדר השמאלי הם משמעותיות ו/או יש להם השלכות לגבי פעילות גופנית וצורך במעקב /טיפול עתידי או מידי. תודה

השינויים קלים ולא צריכים להפריע להמשך חיים רגילים כולל פעילות גופנית.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים