דפיברילטור מגנומטר ידני האם מסוכן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

11/11/2017 | 13:34 | מאת: רונן

היי דוקטור דן.האם בידוק מגנומטר ידני לקוצב לב/דפיברילטור עלול להיות מסוכן? אם כן מה הסיכונים?

מגנומטר גם ידני וגם כזה המותקן בהר הבית יכול לשבש פעילות הן של קוצב לב והן של דפיברילטור. בידוק ידני הוא מהיר וקצר , פחות מסוכן, אבל עדיין יכולה להיות לו השפעה על שני המכשירים.

12/11/2017 | 09:24 | מאת: רונן

ואם עברתי כזה באחד ממתקני הביטחון לפני כמה ימים יש מה לבדוק?

לא

12/11/2017 | 09:32 | מאת: רונן

והאם שיבושים אלו כתוצאה ממכשיר כזה מביאים לשיבושים מסכני חיים או רק לסימפטומים לא נעימים?

השאלה שלך כללית מדי, יתכן שיבוש קל למספר שניות שאין לו משמעות ויתכן מצד שני גם מצב של אדם שתלוי בקוצב הלב שלו וששיבוש של פעולת הקוצב יכול לגרם לירידה מסוכנת של הדופק. בכל מקרה אם עברת בדיקה כזו ואתה מרגיש היום טוב - אז הכל קרוב לודאי בסדר.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים