דאגה בקשר לאוושה בלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

05/11/2017 | 10:15 | מאת: מיכל

לד"ר דני אליאן, שלום רב. אני בת 55 , היום הייתי אצל הרופא עקב חום , וכאב גרון. הרופא אמר לי לקחת אנטיביוטיקה, שבעה ימים, ואז הוא שמע את הלב ואמר שיש אוושה, ושאני אעשה אקו לב. מאוד נבהלתי. אני רוצה לציין, שלפני כמה שבועות הייתי אצלו בקשר לדלקת שתן, והוא בדק את הלב ולא אמר כלום ב"ה. הלחץ דם שלי תקין. אני גם רוצה לציין שכל החיים אני הולכת די כפוף ובשבת עזרתי למישהי חולה, והתאמצתי גם כאשר היה לי חום. בקיצור, מאוד נבהלתי, האם יש מקום לדאגה? תודה זהבית

אין מקום לדאגה ! האוושה יכולה להיות משהו פונקציונלי שפשוט נשמעת יותר חזק בזמן מחלת חום. תעשי את האקו והכל יתברר. בלי שום קשר לא הריא ללכת כפוף אבל זה לא גורם לאוושה בלב מקסימום לעקמת בגב.. ואם עזרת למישהו חולה ועוד בשבת - זו מצווה כפולה !

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים