תחושה לא ברורה של רטט בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

29/06/2017 | 21:10 | מאת: אברום

ערב טוב מזה יומיים/שלושה מידי פעם, יכול להיות מספר פעמים ביום בהפרשים של דקות עד שעות אני מרגיש תחושה של מין רטט עדין כמו של פלאפון המופיע בסביבות מרכז החזה מלפנים (אולי פעם אחת הורגש גם בגב). הרטט הזה כמו חרחור פנימי נמשך כל פעם שניה שתיים. מיד לאחר מכן ניסיתי לחוש דופק ביד והוא היה קצבי מעט גבוה, אבל יתכן וזה קורה אצלי די הרבה, בקצב של 85-100 כשלפחות פעם או פעמיים הרגשתי הזעה למספר דקות שעבר. האם התופעה מסוכנת ו/או יכולה להיות קשורה ללב ? יתכן שזו פרפור כלשהוא או שפרפור היה אמור להיות מורגש גם בדופק לא סדיר ? (אני מנסה לבדוק דופק ביד אבל תמיד יוצא לי מספר שניות לאחר ההרגשה). יוצא לפעמים כי אני משתעל באופן יזום בזמן ההרגשה ולפעמים השיעול נמשך כהתקפי מספר דקות. אשמח ליעוץ והכוונה

תאור מאד יפה ומפורט שנראה לי כמו הפרעת קצב בעיקר הצורך להשתעל שזה מן אינסטיקנט ש"מסדר " את הדופק. כדי לשלו הפרעת קצב צריך רישום אלקטרוקרדיוגרפי של הדופק בזמן ההרגשה. זה מן הסתם מאד קשה אפילו אתה לא מספיק להרגיש את הדופק בזמן שזה קורה. מציע לעבר בדיקת הולטר דופק - רישום אק"ג של 24 שעות ובו אפשר לראות מה קורה לדופק כשאתה מרגיש את התחושות הנ"ל.

01/07/2017 | 09:19 | מאת: אברום

תודה על המענה המהיר תחושת השיעול היתה פעמיים שלושה אולי מכל הפעמים שהרגשתי את הרטט, התחושה מלווה אותי כבר ביום הרביעי מידי פעם והייתי אומר שהרגשתי אותה כבר כמה עשרות פעמים. האם מתשובתך ניתן להבין שמדובר רק בהפרעת קצב לא מסוכנת ולא בפרפור כלשהוא שיכול להיות גם מסוכן וגם ולא מסוכן ? האם עלי לבקש בדחיפות בדיקת הולטר ? יש לי תור לקרדיולוג בעוד כחודש, האם לנסות ולהקדים אותו ? האם ניתן יהיה להבחין בהפרעה בבדיקה הראשונית של הרופא - אקג ואולי במבחן מאמץ ואקו שאולי אבצע לפי החלטתו ? תודה שוב

לא ניתן לפי התאור שלך לקבע בוודאות באיזו הפרעת קצב, אם בכלל, מדובר. אבחון של ההפרעה יכול להיעשות רק ע"י רישום אק"ג בזמן שאתה מרגיש את אותה תחושה. זה יכול להיות רישום אק"ג רגיל, הולטר שזה אק"ג למשך יממה, או רישום אק"ג במהלך בדיקות שנרשם בהם אק"ג כמו ארגומטריה או אקו במאמץ. אם תוכל להקדים את התור - תהיה שקט יותר. סה"כ לא נשמע לי כמשהו דחוף שחייבים להפוך עולמות בשבילו.

23/08/2019 | 13:25 | מאת: ריקי

היי.. לי אותו הסיפור. לדעתי זה לא מהלב.. זה צמוד לחזה בצד שמאל ..איפה הבקע של החזה יותר לכיוון צד שמאל..רישרושים בלתח פוסקים.. הרופאה לא מתייחסת וטומרת שזה גזים.. ושללו "אשווה..איזה איבר יושב שם? וזה לא צרבת..תודה

30/08/2019 | 00:47 | מאת: אלון

היי לי אותה תחושה של רטט ארוך מעל חזה ימין שלי. לא יודע למי לפנות...אין לי כוח לסחבת מיותרת.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים