טעות בהולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

27/04/2009 | 22:49 | מאת: ט

בבדיקת הולטר שעשיתי כתוב בדף הראשי: קצב סינוס 49-135. בתרשימים המצורפים גם כן כתוב שהדופק המינימלי הוא 49 והמקסימלי הוא 135. לעומת זאת, בדף של הטבלה של HR לאורך שעות היום כתוב שבשעה שש היה לי max HR: 148 וmin HR: 63. אין לי אפשרות לשאול את הרופא שערך את הבדיקה. מה אתם חושבים? האם הדופק היה מתישהו 148 אבל משום מה לא כתבו את זה במסקנות? האם ייתכן ונפלה טעות?

28/04/2009 | 11:04 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

בדף המסכם של ההולטר הקצב מחושב לפי ממוצע של דקה שלימה. יתכנו קטעי הולטר קצרים שבהם הקצב הנקודתי גבוה יותר. לכן ככל הנראה לא מדובר בטעות. כמובן שצריך לראות את התרשימים עצמם כדי להחליט.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים