שק הריון ללא דופק-שבוע 7 +2

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

14/10/2010 | 21:07 | מאת: דניאלה

שלום, היום הייתי בבדיקת אולטראסאונד ראשונית מאז בדיקת שתן חיובית שהעידה על הריון. הרופאה טענה שההריון לא תקין כיון שאיננה רואה דופק והביאה לי הפנייה לבית חולים לבצע גרידה לעוד שבוע ימים וביקשה שלפני כן אבצע שוב אולטראסאונד. יש לציין שזה הריון שני. הריון ראשון תקין לחלוטין. האם קיים טיפול אחר מלבד גרידה או לפני שרצים לבצע גרידה? האם את יכולה להמליץ על דרכי הימנעות (עד כמה שניתן..) ממצב כזה שוב בעתיד? תודה מראש !

14/10/2010 | 22:48 | מאת: עדי דרור

דניאלה שלום רצוי כמובן להתייעץ עם רופא נשים נוסף, למיטב ידיעתי במקרה של הריון לא תקין יש אפשרות להמתין זמן קצר ולראות אם ההריון "יפול" לבד, במצב כזה יופיע דימום, הגוף ינקה את הרחם ובדיקת אולטרהסאונד תעזור לאבחן שאכן לא נשארו שאריות ברחם. אני משערת שזו הסיבה שהרופאה המליצה להמתין שבוע ולא לגשת מייד לגרידה. במידה ואחרי האולטרה סאונד הנוסף עדיין ימליצו על גרידה - אין מנוס. אגב - בשבועות כל כך מוקדמים התהליך הרפואי שלרב עושים הוא "שאיבה" - עדיין מדובר בהרדמה כללית קצרה ובתהליך פולשני אך הוא פשוט יותר ופחות טראומטי לגוף מגרידה. אני ממליצה לך לברר עם הרופאה, או עם רופא נוסף מה הסיבה להמלצה להמתין שבוע. אם בוודאות ההריון ללא דופק, ויש סיכוי שההריון יפול לבד ואז לא תצטרכי גרידה, ניתן לפנות למטפל ברפואה סינית ולעשות טיפול של דיקור וצמחים שיעודד את הגוף להפריש החוצה ואז אולי תצליחי להימנע מתהליך פולשני. אם אכן זה המצב, את מוזמנת לכתוב לי את אזור מגורייך ואנסה להפנותך למטפלת מתאימה. במידה ואת באזור המרכז אני ממליצה בחום על קרן זליכה. לגבי מניעה בהריון הבא - אפשר לטפל ברפואה סינית לפני ובמהלך ההריון על מנת לחזק את הגוף ןלנסות למנוע הפלה. אם זאת חשוב לי לציין שסטטיסטית, הריונות רבים מסתיימים באופן טבעי בשלב כה מוקדם ואין זה מצביע על סיכון בהריונות הבאים, על אחת כמה וכמה אם כבר עברת הריון תקין. לבסוף - אובדן של הריון, גם אם בשלב כה ראשוני, עדיין משפיע על הגוף ועל הנפש. נשים רבות מספרות שלוקח להן מספר שבועות עד חודשים לחוש שוב מאוזנות - בין אם הורמונליתובין אם רגשית. אל תהססי לפנות לטיפול תומך - רפלקסולוגיה, דיקור, דמיון מודרך או שיחות. משתתפת בצערך עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה