מה התהליך לשחזור שלפוחית השתן?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/02/2014 | 18:01 | מאת: בת מודאגת

אימי סובלת מהצטמקות שלפוחית השתן כתוצאה מטיפולי הקרנות בשל סרטן בנרתיק. ובשל כך המון עוגמת נפש על בריחת שתן. האם שחזור השלפוחית הוא תהליך כירורגי פשוט לביצוע? כי אני מבינה שעושים שחזורים שכאלו בארץ.

25/02/2014 | 19:00 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, מדובר בניתוח הנחשב לניתוח "גדול" עם שיעור סיבוכיםמסוים. כמו כן צריך לזכור שהניתוח מבוצע באיזור שהיה מוקרן עובדה שמביאה לעיתים לריפוי איטי יותר ואף מעלה את שיעור הסיבוכים. לאחר הניתוח לעייתם אין התרוקנות עצמאית של השלפוחית ותריך לבצע קטטריזציות , כמו כן לעיתים יש הצטברות של ריר בשלפוחית המשוחזרת. צריך לשקול טוב את כדאיות הניתוח בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה