סרטן ערמונית בסיכון גבוה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

23/07/2013 | 10:02 | מאת: אבי

בן 67 PSA 3.7 fPSA 8% בדיקה דיגיטלית חריגה erMRI 3T לפני ביופסיה - גוש 1 סמ"ק ב-PZ הימני בסמוך לרקטום עם חשד ל-ECE ללא ממצא לימפתי. ביופסיה: 6 מתוך 11 ליבות חיוביות ב-80% (כל האונה הימנית) גליסון שלוש+ארבע עם PNI. שלב T3a לאור ה-MRI. NCCN 2013.3 ממליצים על RT+ADT (ואפשר להוסיף גם ברכיתרפיה) או על RP+PLND "בחולים נבחרים". EAU 2013 ממליצים על RT+ADT (עוצמת ראיות A) או על RP (עוצמת ראיות C). אני שואל מה דעתך בכלל, ומה דעתך למשל על neoadjuvant ADT החל מעכשיו ל-4-6 חודשים לפחות, כאשר עוד חודש RP ומיד אח"כ RT מה שנקרא on surgical bed, האם הפרוטוקול הזה "עושה שכל" ועשוי לצמצם למינימום את סיכויי ההישנות (במחיר תופעות הלוואי)? בכל מקרה האם אתה מסכים לקביעה שכל סוג של רדיותרפיה חיצונית עדיף לעשות במכשיר ה-Novalis החדש שיש רק באסותא ובשיבא?

23/07/2013 | 14:44 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אבי, אתה מציג שאלות מעולות ונראה שקראת הרבה באינטרנט. תראה בבקשה את התשובה שעניתי ללאון (שאלה אחת למעלה) היא תקפה גם לגבייך. בשורה התחתונה, רצוי שתפנה לאורולוג עליו אתה סומך

מנהלי פורום אורולוגיה