אבחון אבני כליה באמצעות CT בטן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/06/2013 | 21:42 | מאת: ניר

שלום רב, האורולוג המטפל שלי המליץ לי לעבור בדיקת CT דרכי שתן על מנת להעריך את מיקומם של אבני כליה. בקרוב, עלי לעבור בדיקת CT בטן עם אנטרוגרפיה עקב בעיה רפואית אחרת. ברצוני לדעת האם הבדיקה הזו מכילה את המידע הדרוש לאורולוג או שעלי לעבור בדיקת CT דרכי שתן בנפרד ? תודה, ניר

20/06/2013 | 12:52 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום ניר, בדיקת CT פרוטוקול אבנים מבוצעת ללא חומר ניגוד. ברגע שמוזרק חומר ניגוד הממלא את הכליה חומר הניגוד "מסתיר" את האבנים. אפשר לשלב בין הבדיקות , כלומר לעשות סריקה בלי חומר ניגוד ורק אז לבצע את האנגיו. צריך כמובן שמכון הרנטגן יסכים לבצע זאת בברכה

20/06/2013 | 23:08 | מאת: ניר

תודה רבה. אני מניח שלמעשה מדובר בצילום כפול כך שמבחינת היחשפות לקרינה לא חסכתי דבר, נכון? מאחר ואני מוטרד בעיקר מהקרינה רציתי לברר האם ישנם חלופות לבדיקת CT דרכי שתן לצורך קביעת מיקומם המדויק של האבנים ?

מנהלי פורום אורולוגיה