US כליות ודרכי שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/03/2013 | 18:23 | מאת: ירון

שלום, בן 60. עשיתי בדיקת US לצורך בירור כללי (ללא סיבה מיוחדת). ממצאים: כליות בגודל שווה ותקין. אין עדות בכליות לגושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס. שלפוחית שתן בקיבולת בינונית, בעלת דופן מעט מעובה דיפוזי, מתרוקנת עד תום. בלוטת ערמונית בנפח 42 סמ"ק (PSA 0.33). האם התשובה תקינה או דרוש המשך בירור? למה הכוונה "דופן מעט מעובה דיפוזי"? תודה!

20/03/2013 | 10:18 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום דופן מעובה יכול להיות בשל מילוי חלקי של השלפוחית , דלקת או עקב תהליך תופס מקום תפנה לאורולוג

מנהלי פורום אורולוגיה