לגבי תרופות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

05/02/2013 | 17:52 | מאת: איריס

שלום ד"ר לבעלי (בן 45.8 ), יש התקשות במתן שתן בדרך כלל, במיוחד בלילה, הוא נאלץ לקום מס' פעמים, ולא מצליח לעשות זאת בקלות. עשה בדיקת US ונאמר לו שהערמונית מוגדלת מעט בנפח 33 סמ"ק. בדיקת PSA היתה תקינה. רציתי לשאול לגבי תרופה שנקראת Vesicare רופא אחד המליץ עליה ואחר הציע במקומה OMNIC OCAS 0.4MG אשמח מאוד לקבל את דעתך. העניין מבלבל.על מה אתה ממליץ מבין שתיהן? אנא עזרתך תודה רבה

07/02/2013 | 15:18 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום איריס, אני לא יכול להמליץ בפורום על טיפול תרופתי. מדובר בשתי תרופות שונות חלוטין , אחת נועדה ל"הרגיע" את השלפוחית ואחת לשפר את זרם השתן. בנימה אישית אוסיף דבר מה, עידן האינטרנט שינה את הדרך בה אנשים מתיחסים לרפואה . הזמינות של הדברים בעצם מבלבלת חלק מהאנשים (כנראה שגם אותך). את בעצם רוצה שאני אתן לבעלך טיפול תרופתי מבלי לבדוק אותו , ומבלי להכיר אותו , מבלי לדעת אם יש לו אלרגיות. את בעצם רוצה חוות דעת שלישית. תתארי לך שהיה מצב הפוך , בעלך היה כותב לי מייל עם תלונותיו ואני הייתי מחזיר לו במייל את הטיפול התרופתי המומלץ, מה היית חושבת אז ? איזה רופא הוא זה שלא בודק את מטופליו ? אוסיף דוגמא אמיתית . יום אחד לפני מספר ימים נכנסו אלי למרפאה הורים עם ילדם . בבדיקה אבחנתי לילד מים באשכים (הידרוצל) ברגע שאמרתי את המילה הידרוצל ההורים אמרו לי , טוב אנחנו הולכים הביתה לקרוא באינטרנט על הידרוצל ונחזור אלייך אחר כך, אבסדורד, לא ? סביר להניח שמה שהם יקראו אני כתבתי אותו באחד המאמרים. את בעצם עושה אותו דבר. אז לאחר הסבר ארוך אגיד שלטובתכם כדאי לפנות לאורולוג שאתם סומכים עליו ולקבל תשובה מהימנה בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה