פרוסטטה?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/01/2013 | 17:51 | מאת: יוספי

שינויים במתן שתן ושאלה לגבי ערמונית. בן 48, בריא בדרך כלל, ללא ילדים עדיין. מזה כשנתיים: זרם שתן חלש יותר מבעבר ועלי להתקרב לאסלה ואין השתנה בקשת יפה כפי שהיתה בעבר. מתן השתן אורך זמן רב יותר מבעבר. טפטוף קל לאחר סיום מתן השתן שלא היה בעבר. יש צורך להטיל שתן לעיתים רבות יותר מבעבר וגם צורך להטיל שתן במשך הלילה מעט יותר פעמים מבעבר. כל זה לא מפריע לי אך אני חושש. עשיתי, מסיבות אחרות, US בטן רגיל (לא US טרנס-רקטלי) ולא היתה כל עדות להגדלת הערמונית. בדיקה רקטלית במיון לפני שנה (עם הגעתי עם רנל-קוליק) היתה תקינה לדברי המתמחה הצעיר באורולוגיה. האם יכולה להיות ערמונית לא מוגדלת אך נוקשה שגורמת לכך? מה הגורם לכך? מה לעשות? האם יש צורך בבדיקה או בטיפול?

27/01/2013 | 00:00 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום יוספי, ידוע הדבר שלא תמיד קיים קשר ישיר בין גודל הערמונית לחומרת התסמינים. לעתים גברים עם ערמונית קטנה סובלים מהפרעות קשות בהטלת שתן וכאלו עם ערמונית קטנה כמעט ואינם סובלים. כפי שאני אומר למטופלי בהלצה , במקרים של הערמונית הגודל לא קובע. חומר התסמינים אינה קשורה לקשיות של הערמונית (כפי שאתה רמזת) אלה למידה שהערמונית חוסמת את נהור השופכה. חושב לזכור שיכולות להיות בעיות אחרות שיכולות לגרום לתסמינים דומים שלך (ברא ובראשונה יש לחשוב על הצירות שופכה בגבר בגילך). לי נראה שהתסמינים משמעותיים ומפריעים לך ולכן יש מקום לטפל. תפנה לאורולוג לצורך בדיקה והחלטה על טיפול. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה