בדיקת PCA3 לפני החלטה על ביופסיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/12/2012 | 22:57 | מאת: יובל

בן 60. תוצאת בדיקה 0.23=psa= 5.42 f/t בדיקה גופנית: PR-טונוס שמור,ערמונית+1, לא חשודה. לפני שנה:f/t=0.24 psa=3.99 המלצת הרופא:US ערמונית וביופסיה. שאלתי אם לא כדאי לבצע תחילה בדיקת PCA3 לפני החלטה על ביצוע ביופסיה,ואם יש מצב לוותר במקרה של תשובה שלילית על הביופסיה, מה גם שהבנתי שגם תשובה שלילית לביופסיה אינה ודאית במאת האחוזים. אודה על תשובתך,

31/12/2012 | 18:39 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום יובל, אני לא יכול לתת לך בפורום המלצה אם לבצע או לא לבצע ביופסיה. אם לא מבצעים את הבדיקה יש סיכון מסוים לפספס סרטן ערמונית ואם כן מבצעים את הבדיקה יש סיכונים בבדיקה עצמה. לכן מבלי להכיר אותך לא אוכל להמליץ על כך. עם זאת אספק אותך במידע. PSA של 5.4 נחשב לגבוהה, כמו כן קצב עליית ה- PSA משמעותי. לעתים אני לא "מאמין" לבדיקה אחת ומבקש ממטופלי לבצע בדיקה נוספת ההחלטה לביצוע ביופסיה תלויה גם בבדיקת המטופל (בדיקה רקטאלית) ושיקולים נוספים PCA3 מופרש רק מרקמת הערמונית. בדיקה זו נחשבת לפחות רגישה מ- PSA אך יותר ספציפית. כלומר אם הבדיקה חיובית אז הסיכוי גבוה יותר שיש סרטן ערמונית. כיום לא מקובל להשתמש בבדיקה זו כבדיקה שגרתית לפני ביצוע ביופסיה ראשונה. יש הממליצים לבצע את הבדיקה לפני החלטה על ביופסיה שניה תפנה לאורולוג שאתה סומך עליו כדי שיעזור לך להחליט בברכה, ד"ר עמוס נאמן ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה