כאב באזור השלפוחית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

10/12/2012 | 19:32 | מאת: יורם

בן 50 , בדרך כלל בריא. זה כחודש וחצי כאבים/רגישות באזור השלפוחית למרות שבדיקת שתן נמצאה תקינה ניתנה לי אנטיביוטיקה במשך 10 ימים לכיסוי דלקת בשלפוחית ובערמונית. התופעה חלפה למשך כשבועיים (ללא קשר לאנטיביוטיקה) וחזרה שוב לפני 3 ימים לאחר קיום יחסי מין. בדיקת אולטרסאונד של חלל הבטן, כליות שלפוחית וערמונית - נמצא תקין. זרימת שתן איטית (מאז ומתמיד) עם הרעה קלה עכשיו. מבקש לקבל חוות דעתך לגבי הסיבות לתופעה ודרכי הטיפול.

19/12/2012 | 08:49 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום יורם, כדי לטפל ביעילות צריך לאבחן נכון ולהבין במה מדובר. מהמעט שאני יודע עלייך יתכן שמדובר בערמונית מוגדלת, היצרות בשופכה או שלפוחית שלא מתכווצת הייטב. הטיפול בכל אחד ממצבים אלו שונה לחלוטין. במקרים אלו פרט לבדיקה הגופנית (שהיא חשובה מאוד ) בדיקות נוספות כמו US (ביצעת) מדידת זרימת שתן ולעיתים ציסטוסקופיה (הסתכלות עם סיב אופטי) יכולים לקדם את האבחנה הנכונה. לאחר שמאבחנים אז מטפלים. כמובן שיש פרמטרים נוספים שאני לוקח בחשבון: מצב רפואי כללי, תרופות, אלרגיות, PSA ועוד ממליץ שתפנה ליעוץ. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה