כאבים וגירוי פנימי בקצה הפין

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/08/2012 | 07:30 | מאת: גל

דוקטור נאמן שלום רב, אני בן 56, ומזה חצי שנה אני סובל מכאבים בקצה הפין בזמן זיקפה ולאחריה. בנוסף ישנו גירוי פנימי בכל אזור הפין ללא קשר לזיקפה, אשר מציק מאוד. אין לי צריבה בזמן הטלת שתן. אורולוג שלח אותי לעשות 2 בדיקות. בדיקת אולטרא סאונד כליות וכיס שתן ובדיקת אורופלאומטריה. בדיקת האולטרא סאונד היתה תקינה ובדיקת אורופלאומטריה לדברי הרופא אינה תקינה: עקומת ההשתנה: ממושכת שטוחה ומקוטעת Qmax: סמ"ק לשנייה 9.4 Qaverage: נפח ההשתנה קטן יחסית 110 סמ"ק האורולוג אמר שכנראה השלפוחית לא היתה מלאה בזמן הבדיקה. הוא נתן לי כדורים בשם טמסולוסין למשך 3 חודשים. אין לו הסבר לגבי הכאבים והגירוי והוא לא מבין מאיו הם נובעים והבנתי שהכדורים יעזרו להשתנה תקינה. בדיקות הדם שלי תקינות. אני לא שלם עם האבחנה הזו, מה דעתך ? ומאין הכאבים והגירוי וכצד ניתן לטפל בהם ? תודה רבה, גל

28/08/2012 | 18:47 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום גל, נראה שיש פה שתי בעיות שיתכן שהן קשורות או לא קשורות. ירידה בזרם השתן , כאבים אותם אתה מתאר. זרם השתן החלש יכול להיות כתוצאה מערמונית מוגדלת , היצרות , בעיה בשלפוחית ועוד . הכאבים יכולים להיות חלק מקומפלקס של דלקת כרונית של הערמונית, היצרות שופכה כאב מוקרן ועוד. במקרים כמו שלך לעיתים אני מבצע בדיקות מעבדה ובדיקות הדמיה נוספות כדאי שתפנה ליעוץ מסודר, בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה